En finir la seva presidència, tant els regidors radicals com els regionalistes i independents varen elogiar la gestió duta a terme per Bonet.
Sant Feliu de Guíxols 1877 – 1940
Industrial licorista i alcalde.
Fill de Domènec Bonet i Farriol, fundador de les Destil·leries Bonet, i de Ramona Coll i Cardona, seguint la tradició familiar va anar a aprendre l’ofici de pastisser a la prestigiosa confiteria Pinsà de Barcelona. L’any 1913 es faria càrrec de la direcció de l’empresa familiar per defunció del seu pare. D’aleshores ençà, seria ell qui donaria el convenient impuls industrial a la fàbrica de licors, malgrat continuar gestionant alhora la pastisseria i l’establiment comercial especialitzat en productes de ferreteria i drogueria.
Bonet tindria un paper determinant en la contractació del pilot d’aviació francès Lucien Demazel per tal que realitzés una sèrie d’exhibicions aèries a Sant Feliu i la Vall d’Aro, durant les festes de l’aviació que varen tenir lloc els dies 7 i 8 de desembre de 1913. Ell seria un dels passatgers afortunats que volaria en aquell biplà pels cels de la nostra vall, en un vol que portaria, sens dubte, un abans i un després en la consciència de modernitat de molts guixolencs.
Industrial emprenedor i molt enginyós, a partir de l’any 1920 inicià l’embotellament semiautomatitzat de l’estomacal Bonet, que fins aleshores s’havia envasat a granel. Bonet –que havia estat detingut l’any 1924 per haver signat dos anys abans, com a exregidor municipal, el plebiscit de la nacionalitat catalana– seria elegit per dues vegades alcalde de la ciutat. La primera, per la minoria economicoadministrativa, entre els mesos de març de 1930 i abril de 1931, quan va finir la monarquia a Espanya; mentre que la segona vegada ho fou entre els mesos d’octubre de 1934 i maig de 1935.
Durant el seu últim mandat, i gràcies a la seva decidida gestió, es pogué desencallar el projecte educatiu local i finalment s’inicià la construcció del nou grup escolar dels Estudis Nous a l’horta d’en Bernic (avui, CEIP Gaziel). En la darrera sessió municipal que va presidir com a alcalde, i amb un gest d’unanimitat consistorial poc habitual entre les forces polítiques locals, tant els regidors radicals com els regionalistes, i també els independents, varen elogiar la gestió duta a terme per Bonet durant la seva presidència.
Ramon Bonet fou també secretari de l’Associació de Música de Sant Feliu (1926) i alhora presidí la comissió executiva per a la creació del monument a Juli Garreta als jardins municipals (1926-1932). L’any 1926 seria nomenat vocal provincial de la Federació Patronal i Gremi de Magatzemistes, com també de la junta de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Sant Feliu (1930).