Debutà als disset anys amb la cobla Unión Guixolense, a la qual seguirien la cobla orquestrina Guíxols i els enyorats Víctors.
Sant Feliu de Guíxols 1891 – 1967*
Músic instrumentista.
Professor de fiscorn, trompeta i trombó (el notable compositor Enric Vilà i Armengol fou un dels seus alumnes), estudià al col·legi Vidal amb el mestre Lluís Boschdemont i tingué per companys destacats d’aula Josep Geli i Forest i Benet Escriba i Romaguera.
Antoni Carbonell va rebre a l’edat de set anys les seves primeres lliçons musicals de la mà del músic local Agustí Figueras i Bolívar, i durant la seva llarga trajectòria musical (1909-1957) formaria part de les cobles i orquestres més rellevants de la nostra ciutat.
Fill del taper calongí Salvador Carbonell i Vidal, establert a la nostra població a les darreries del segle XIX, i de la guixolenca Maria Cosp i Malaret, propietària d’una botiga de vetesifils al carrer de Santa Magdalena, debutà com a músic a l’edat de disset anys amb la cobla orquestra Unión Guixolense, que hom coneixia popularment a Sant Feliu com l’orquestra de la Punyalada. Ho faria al costat de músics de gran vàlua com Francesc Figueres (director), Enric Pey i Bustins, Arseni Roig i Ponsjoan, Josep Pascual, Lluís Bustins i altres components, que amenitzarien les vetllades musicals dels nostres avantpassats entre els anys 1909 i 1928.
Esposat amb Maria Fornós i Morè (1920), oriünda de Tossa de Mar però domiciliada amb la seva família a Sant Feliu sis anys abans, passaren a residir al carrer de Santa Magdalena, i més tard al de Boera. Aquell mateix any entrà com a oficial de secretaria a l’Ajuntament guixolenc, i fou vocal de l’Associació Local d’Empleades i Funcionaris Municipals que presidia Lluís Corbera (1922). A l’administració local hi treballaria prop de quaranta anys, llevat d’un reduït espai de temps en què se’l separà del servei –un cop acabada la Guerra Civil espanyola (1939)–, per no ésser considerat afecto al régimen.
Íntim amic dels eminents músics i compositors guixolencs Juli Garreta i Arboix i Josep Maria Vilà i Gandol, durant les dècades dels anys trenta als cinquanta va formar part de les cobles i orquestres locals Sextet Jazz-Band Guíxols (1928-1931), cobla orquestrina Guíxols (1931-1936), Catalònia Jazz (1936) i, ja a la postguerra, de l’enyorada cobla orquestra Víctors (1939-1957), malgrat que no s’incorporaria en aquesta darrera formació fins a la temporada 1948-1949. La seva darrera activitat musical, i dins d’un estricte àmbit particular, la dedicaria a l’ensenyament de la música (fiscorn, trompeta, saxofon, etc.) a molts joves guixolencs i de la rodalia.